Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vlak u Nemanic narazil do balvanu. Jde o druhý případ během několika týdnů

Českobudějovičtí kriminalisté vyšetřují další nehodu na železnici. Včera krátce před půl šestou večer vlak, který jel z Prahy do Českých Budějovic, narazil do překážky na trati. Událost se stala na trati mezi Nemanicemi a Hrdějovicemi za křížením s Jubilejní ulicí směrem do Českých Budějovic.

„Policisté i kriminalisté na místě zjistili, že vlak narazil do pravděpodobně žulového kamene o váze 40 kilo, který před sebou po trati tlačil až do zastavení. Je možné, že kámen vypadl při přepravě z vagonu jiného vlaku, ale kriminalisté také pracují s mnohem závažnější verzí, že překážku na koleje někdo položil úmyslně,“ uvedla tisková mluvčí Štěpánka Uhlířová.   

Ve vlaku cestovalo zhruba čtyřicet osob, nikdo nebyl zraněn. V těchto místech už policisté podobnou událost vyšetřovali 12. února. V tomto případě se jednalo o kovovou bednu, pravděpodobně ze šrotu.

ČTĚTE TAKÉMezi Nemanicemi a Hrdějcemi stojí havarovaný vlak. Nehodu vyšetřuje kriminálka 

„Pro kriminalisty je nyní důležitá každá informace, pohyb osob ve včerejším odpoledni po kolejích nebo v jejich okolí. Důležité je i to, zda někdo podobné věci okolo kolejí nepřevážel nebo nehromadil. Informace k tomuto případu je možné volat na linku 158,“ dodala Uhlířová

Foto Jana Kroneislová

Štítky vlaky, nehoda, lokomotiva, České Budějovice, Drážní inspekce, Nemanice, Praha, Hrdějovice

Vlak u Nemanic narazil do balvanu. Jde o druhý případ během několika týdnů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.