Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volně pobíhající pes zaútočil na jiného. Útok se neobešel bez zranění

Pes pobíhající bez dozoru po Husově kolonii zaútočil v pátek odpoledne na jiného psa, vedeného na vodítku jeho majitelkou. Ženě okamžitě přispěchali na pomoc místní obyvatelé. Majitelku napadeného zvířete naštěstí útočící pes nezranil. Její pes však takové štěstí neměl. Zuby útočníka se na něm podepsaly krvácejícím zraněním v obličejové části. Případ si převzali do svých rukou strážníci. Majitele psa nyní čekají nemalé potíže.

„Nečekaný útok přišel tehdy, když dvaačtyřicetiletá žena procházela se svým psem Rokycanovou ulicí. Z Lomené ulice vyběhl cizí pes a okamžitě zaútočil na vedeného psa. Rozruch v ulici vzbudil pozornost místních obyvatel. Na pomoc okamžitě přispěchala jedna ze svědkyň události a společně s majitelkou psa se jim podařilo agresivního psa zahnat. Pes vzápětí utekl do jedné ze zahrad v Lomené ulici. Jak se strážníkům podařilo v evidenci psů zjistit, jednalo se o jeho bydliště,“ uvedla tisková mluvčí Věra Školková.

Podle sousedů pes v okolí bez dozoru pobíhá často. Majitele psa, se zatím strážníkům nepodařilo kontaktovat. Jedenatřicetiletého majitele psa nyní čeká za přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání pokuta až 50 tisíc korun. K tomu bude muset nahradit náklady na veterinární ošetření zraněného psa.

Foto pixabay.com

Štítky útok, pes, České Budějovice, úraz

Volně pobíhající pes zaútočil na jiného. Útok se neobešel bez zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.