Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celní správa zajistila 33 kilogramů nebezpečného hovězího masa, to mělo skončit v jedné z českokrumlovských restaurací

Celní správa zastavila 12. února v Českém Krumlově osobní auto. Při kontrole příslušníci hlídky mobilního dohledu zjistili, že v kufru je uloženo několik desítek kilogramů syrového hovězího masa. Cizinec, který vozidlo řídil, k nákladu nepředložil žádné doklady.

„Maso bylo přepravováno v takových podmínkách, že nešlo vyloučit jeho kontaminaci. Z těchto důvodů příslušníci hlídky přivolali pracovníky Krajské veterinární správy pro Jihočeský kraj. Ti konstatovali, že jde o neregistrovanou přepravu masa neznámého původu, navíc realizovanou v nevyhovujících podmínkách,“ uvedl tiskový mluvčí Celního Úřadu pro Jihočeský kraj Emanuel Breicha.

Celníci maso na místě znehodnotili obarvením rozhodli o jeho bezpečné likvidaci v asanačním zařízení. Maso mělo putovat do jedné z restaurací v Českém Krumlově. Po dalším důkladném prošetření veterinární inspektoři v této provozovně objevili dalších 120 kilogramů masa bez prokázaného původu.

Foto celnisprava.cz

Štítky maso, kontrola, Celní správa, Český Krumlov, Celní správa České republiky, Jihočeský kraj, Krajská veterinární správa, hovězí maso

Celní správa zajistila 33 kilogramů nebezpečného hovězího masa, to mělo skončit v jedné z českokrumlovských restaurací  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.