Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: V ulici Boženy Němcové dnes dopoledne shořelo auto, škoda je padesát tisíc korun

K hořícímu autu v Budějcích vyjížděli dnes dopoledne českobudějovičtí hasiči. Auto s plynovým pohonem začalo hořet v ulici Boženy Němcové. V době, kdy auto vzplálo, byl řidič uvnitř, naštěstí stačil včas vystoupit.

„Šlo o 17 let starou Octavii. Začalo hořet v motorové části, která vyhořela úplně. Příčinou požáru byla technická závada na palivovém systému. Na místo vyjela jedna jednotka hasičů z Českých Budějovic,“ řekla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

K požáru auta se na našem Facebooku vyjádřil i majitel Octávky. „Můžu jen říct, že žádné hašení nemělo smysl. Auto je na plyn, takže jsem měl spíš obavy o to, aby auto přímo nevybouchlo. Abych pravdu řekl, jsem rád, že se to stalo teď a ne za 15 minut. Mám přítelkyni v porodnici a měl jsem ji i dcerku vést domů. Hasit opravdu nemělo smysl. Už když jsem si toho všiml a vylezl jsem z auta, tak byli plameny i pod autem i před nim. Ještě, že přede mnou stálo auto na semaforech. V jeho okně jsem si všiml plamenů,“ napsal.

Příspěvky pod videem hořícího auta, byly velmi rozporuplné. Objevovaly se komentáře typu: „A všichni jezdí okolo a nikdo nezastaví aby se pokusil uhasit,“ napsal Jiří. Svůj komentář přidal například i Radek „Komentář typu, že tam všichni jen stojí je fajn! :( Co jako měli dělat?! Sousedovi v ulici chytlo auto a pokoušeli jsme se ho uhasit a to jsem měl velkej hasičák. Ani náhodou. Až po příjezdu hasičů se to podařilo uhasit!“

Foto Elmira Talířová, Adéla Cinklová

Štítky požár, auto, hasiči, České Budějovice, Božena Němcová, Facebook, Škoda Octavia

VIDEO: V ulici Boženy Němcové dnes dopoledne shořelo auto, škoda je padesát tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.