Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sobotní den v Budějcích patřil opilcům

Vyhodit z kopýtka si do Budějc přijeli dva muži. Jeden ze Strakonicka a druhý za zábavou přijel z Hodonínska. I když oba byli z jiného kraje, něco přeci jen společného měli. Únava je dohnala cestou do postele a nelišilo se ani číslo na alkohol testeru.

„Šestačtyřicetiletý muž z Hodonínska alkoholu vypil tolik, že v půl desáté večer usnul ve voze městské hromadné dopravy. Když nebyl k probuzení, museli zasáhnout strážníci. Ve stojícím trolejbusu zůstal spící muž, kterého se řidič vozu snažil marně probudit. Po chvíli se jim ho podařilo probudit, muž však přes veškerou snahu nebyl schopen postavit se na nohy. Orientační dechová zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 3,34 ‰,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Cesta druhého čtyřiatřicetiletého muže ze Strakonicka skončila u benzinové čerpací stanice ve Strakonické ulici. Když zjistil, že si ho vyzvednout strážníci, na nic nečekal a snažil se utéct, což se nevydařilo tak, jak si to představoval.

Na oznámení o spícím muži v blízkosti benzinové čerpací stanice ve Strakonické ulici vyjížděla hlídka městské policie v sobotu 16. února před půl druhou odpoledne. Strážníci na místě nalezli zjevně podnapilého muže, který nebyl schopen postavit se na nohy. Nebylo divu. Strážníci u něj orientační dechovou zkouškou na alkohol naměřili hodnotu 3,45 ‰. Navíc zjistili, že muž má krvácivé zranění v oblasti hlavy. Na místo proto přivolali zdravotnickou záchrannou službu. K nastoupení do sanitního vozidla se muž nechal ještě přemluvit, při vystupování z vozu před českobudějovickou nemocnicí však obrátil,“ řekla Školková.

Ošetření na chirurgii odmítl a rozhodl se, že ve svém sportovním výkonu bude pokračovat dál a pokusil se znovu utéct. V tom mu strážníci okamžitě zabránili a nasadili mu služební pouta.

Oba muži byli převezeni na protialkoholní a protitoxikomanickou záchytnou stanici.

Foto pixabay.com

Štítky opilci, alkohol, strážníci, České Budějovice, okres Hodonín, okres Strakonice, Nemocnice České Budějovice

Sobotní den v Budějcích patřil opilcům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.