Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jihočeští policisté si posvítíli na chodce. Nejčastěji přecházejí na červenou

Jihočeští policisté si na začátku týdne posvítili na chodce. V rámci krajské dopravně bezpečnostní akce odhalily hned několik přestupků, kterých se ti nejzranitelnější účastníci silničního provozu dopouštějí. Během dvou dnů se do akce zapojilo více jak 310 policistů.

„Z několika desítek zastavených a zkontrolovaných mužů a žen, se 31 z nich dopustilo přestupku na úseku zákona o provozu na pozemních komunikacích. Nejčastěji šlo o přecházení přechodu pro chodce na červenou nebo chůze po nesprávné straně komunikace. I v několika případech opomněli, že nám od února 2016 platí pravidlo o používání reflexních prvků mimo obce či v místech snížené viditelnosti,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Připomněl také, že v loňském roce řešili pět tragických nehod chodců, kteří přecházeli komunikace v místech bez souvislého osvětlení a bez jakýchkoli reflexních prvků. 

Při akci se policisté zaměřili také na běžný provoz motorových a nemotorových vozidel. „Z celkem 1427 zastavených vozidel se více jak 240 dopustilo nějakého přestupku od porušení nejvyšší povolené rychlosti, nepřipoutání se nebo požití alkoholu před jízdou. Objevily se ale i případy, ve kterých nevyhovoval technický stav vozidel,“ doplnil Bajcura.

Foto Jana Kroneislová

Jihočeští policisté si posvítíli na chodce. Nejčastěji přecházejí na červenou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.