Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Policie řeší potyčku revizorů s cestujícími. Celý incident natočili svědci na video

, aktualizováno 14. února 2019, 18:02

Alkohol a jízda načerno. To jsou s největší pravděpodobností dva hlavní spouštěče středeční potyčky mezi revizory budějckého dopravního podniku a skupinkou podnapilých cestujících. Celou situaci zachytil další pasažér na video. Incident řeší policie.

K potyčce mělo dojít ve středu před 8 hodinou ráno na lince číslo 5. Revizoři podle mluvčího dopravního podniku Viktora Lavičky chtěli pokutovat cestujícího, který jel bez platného jízdního dokladu. „Naši revizoři byli při běžné kontrole napadeni skupinkou viditelně podnapilých lidí, protože chtěli pokutovat jednoho z nich, který jel bez platného jízdního dokladu,“ uvedl. 

Na místo byla přivolána jak městská, tak i státní policie. Cestující se totiž začali chovat velmi agresivně. „Naši pracovníci přepravní kontroly museli po potyčce vyhledat lékařskou pomoc a došlo i k poškození oblečení a rozbití mobilního telefonu,“ doplnil Lavička. Mluvčí dopravního podniku dnes v podvečer doplnil, že oba revizoři museli nastoupit do pracovní neschopnosti. „Měli poraněné ruce, ramena a další pohmožděniny,“ řekl. 

Policie nyní celý případ proštěřuje jako přestupek. „Případem se zabýváme, ale zatím k němu nebudeme sdělovat žádné podrobnosti, protože v něm figuruje více osob,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.  Vyšetřování incidentu by mělo vysvětlit všechny okolnosti, které „rvačce“ předcházely. Navíc by měly i určit, jestli šlo ze strany revizorů jen o sebeobranu a jejich jednání bylo v pořádku.

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky policie, krimi, MHD, alkohol, dopravní společnost

VIDEO: Policie řeší potyčku revizorů s cestujícími. Celý incident natočili svědci na video  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.