Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nalezeného mrtvého muže u Nové Pece měla zavraždit manželka

Případ neznámého mrtvého muže, kterého našli turisté koncem minulého roku u Nové Pece se blíží ke konci. Společným vyšetřováním kriminalisté zjistili nejdříve totožnost zavražděného, jde o devětašedesátiletého muže bydlícího v obci Laberweinting v Německu. K totožnosti zavražděného nejvíce přispěla při soudní pitvě objevená protéza kyčelního kloubu. Jihočeští kriminalisté od počátku pracovali s verzí, že zavražděný je možná cizinec.

Jihočeši zjistili, že mrtvý muž je Angličan žijící v Německu. Na pomoc proto přizvali německé kolegy. Společný vyšetřovací tým nesl název SCHWARZENBERG. „Pro kriminalisty tento případ vyvrcholil v úterý 12. února 2019. Kriminalisté se souhlasem německého státního zástupce provedli domovní prohlídky v domě zavražděného a také prohlídky podnikatelských prostor jeho podezřelé manželky v Mnichově. Kriminalisté ze Straubingu zapojili do celé akce kolegy z pohotovostní jednotky policejního prezídia a také podpůrné operativní skupiny,“ uvedl tiskový mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Policisté při domovních prohlídkách zajistili datové nosiče a další důkazní materiál. V rámci této policejní operace byla šedesátiletá manželka zavražděného na základě vydaného zatykače zadržena, respektive zatčena. Hned včera rozhodly justiční orgány v Regensburgu o uvalení vazby. S ohledem na probíhající vyšetřování podezřelé a prováděné úkony není zatím možné k případu uvádět více podrobností.

Jihočeši v rámci celého tohoto náročného případu, který zpočátku vypadal velmi beznadějně, spolupracovali nejen s německými kolegy, ale také s policejními orgány v Rakousku a Velké Británii.

Foto koláž Budějcké drbny, PČR | Zdroj PČR

Štítky vražda, policie, zahraničí, Nová Pec, Německo, Laberweinting, Policejní prezidium České republiky, Mnichov, Straubing, Velká Británie, Rakousko, Řezno

Nalezeného mrtvého muže u Nové Pece měla zavraždit manželka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.