Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rvačka, kam se podíváš. Tak by se dal popsat středeční večer v Budějcích

Českobudějovičtí strážníci měli včera večer plné ruce práce. Na Budějce se zjevně snesla Královna Zloba a facky lítaly jak v autobuse městské hromadné dopravy, v Nádražní ulici tak i v ulici U Tří Lvů. Ve dvou případech musela k potyčce přijet i záchranná služba

K první potyčce vyjížděla hlídka strážníků kolem sedmé hodiny večer na Rudolfovskou třídu. „Při příjezdu hlídek k fyzickému napadání mezi dvěma muži již nedocházelo, ale k verbálním útokům ano. Strážníci muže vyzvali, aby zanechali svého protiprávního jednání a k podání vysvětlení. Oba muži shodně potvrdili, že měli mezi sebou rozepři, která přerostla k drobné strkanici. Nikdo ale nebyl zraněn,“ popsal tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

Jen co vyřešili potyčku v autobuse, přesunuli se před osmou hodinou večerní na Nádražní, kam už musela být přivolána i záchranka. „Muž ležel na zemi a nereagoval na vnější podněty. Po chvilce se probudil a začal komunikovat. Strážníci muži poskytli první pomoc a vyčkali do příjezdu posádky RZS, která muže převezla do nemocnice k dalšímu ošetření. Osmnáctiletý mladík, který byl aktérem potyčky, se strážníky vyčkal na příjezd přivolané hlídky Policie ČR, která si událost převzala k dalšímu šetření,“ řekl Štýfal.

Tím ale útoky neskončily. Posledním oznámením byla potyčka u Tří Lvů. „Strážníci na místě zpozorovali ležícího muže na zemi a další tři osoby, které se snažily zastavit jeho krvácející zranění z oblasti hlavy. Strážníci muži poskytli první pomoc a vyčkali na příjezd posádky RZS. Dvacetiletý muž z Pelhřimovska hlídce uvedl, že byl zraněným mladíkem napaden úderem pěstí. Napadený měl úder mladíkovi v sebeobraně opětovat a ten si při pádu na zem rozbil hlavu o obrubník. Když viděl, co se stalo, ihned zavolal RZS,“ doplnil Štýfal.

Foto Jana Kroneislová

Štítky napadení, městská policie, České Budějovice, rvačka, záchranka, Policie České republiky

Rvačka, kam se podíváš. Tak by se dal popsat středeční večer v Budějcích  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.