Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeští kriminalisté obžalovali šest lidí kvůli obchodu se zbraněmi

Jihočeští kriminalisté ukončili téměř roční vyšetřování případu s krycím názvem KOV. Šlo o nedovolené ozbrojování ze kterého obvinili šest lidí. Pěti z nich hrozí až osm let vězení. O případu informovala na webu Národní centrály proti organizovanému zločinu Iva Knolová.

Kriminalisté zjistili, že dva muži z jižních Čech vyráběli hlavní části zbraní, které dokážou naráz zabít víc lidí, a zakázaných doplňků, jejich kompletace a prodeje. Byl to například materiál pro výrobu hlavní samopalů SA vzor 61 a útočných pušek SA vzor 58. Ze Slovenska si opatřili několik zbraní CZ Škorpion vzor 61 upravených pro střelbu náboji typu Flobert a vyměnili hlavně za nově vyrobené, aby se z nich mohlo střílet formou dávek.

Policie v případu obvinila sedm lidí. Pět lidí z trestného činu nedovoleného ozbrojování, těm hrozí vězení až na osm let. Dva lidé jsou obviněni z přečinu nedovoleného ozbrojování. Kriminalisté zároveň státnímu zástupci navrhli, aby zastavil trestní stíhání jednoho z obviněných.

Někteří z obviněných podle policie přechovávali funkční samopaly, chystali nákup útočných pušek i samopalů. Obvinění, jak uvedla NCOZ, hromadili zbraně, nelegálně hromadili a přechovávali i střelivo, a to i do samopalů. Při domovních prohlídkách zabavili kriminalisté množství dalších nelegálně držených zbraní jako pistole, revolvery či pušky, střelivo a hlavní části zbraní podléhající povinné registraci. Zajistili také nelegálně držený dělostřelecký granát a vojenskou pyrotechniku.

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky krimi, policie, zbraně, Jihočeský kraj, zbraň, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští kriminalisté obžalovali šest lidí kvůli obchodu se zbraněmi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.