Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Večírek, který skončil smrtí. Jihočeští kriminalisté vyšetřují smrt muže na Strakonicku

Tragédie se měla odehrát v neděli v odlehlé chatce nedaleko Vodňan na Strakonicku. Tělo muže měla najít žena, která přišla do chatky uklízet. Podle místních, do chatky chodila popíjet omladina z obce. Za vším měla být hádka.

„Během rozepře mladík napadl druhého muže sečnou zbraní a několika údery, vedených do horní části těla, ho zbavil života. Poté z místa utekl. Vodňanským policistům byl případ oznámen v dopoledních hodinách, kdy po zjištění skutečností přivolali své kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří zajistili místo činu a zahájili vyšetřování,“ popsal tiskový mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Policie chatku zapečetila. Nedopité lahve od alkoholu, sedačka od krve a nedojedené chlebíčky dávají tušit, co se uvnitř mohlo stát. Podle informací, které se nám podařilo zjistit, měli v chatce být dva muži. Mrtvý, kterému se s největší pravděpodobností stalo osudným popíjení se svým známým, byl podle místních lidí slovenské národnosti.

Policie ujistila, že útočník, který má na svědomí smrt muže, nemůže už v současné době nikomu ublížit.

„V současné době můžeme uvést, že probíhají úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Vražda. Podezřelý byl během několika hodin zadržen a následně si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zvlášť závažného zločinu. Kriminalisté též podali kriminalisté dozorovému státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby,“ dodal Bajcura.

Foto Jan Pešek

Štítky vražda, strakonicko, policie, smrt, okres Strakonice, Vodňany, Služba kriminální policie a vyšetřování

Večírek, který skončil smrtí. Jihočeští kriminalisté vyšetřují smrt muže na Strakonicku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.