Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Jindřichohradecku hořel sklad. Škoda přesáhla milion korun

K požáru v obci Oldřiš byli hasiči přivoláni v noci na pátek. Na místě museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu a kyvadlově řídit dopravu. Do Oldřiše bylo vysláno sedm cisteren a automobilová plošina.

Ve skladu kromě náhradních automobilových dílů bylo i několik tun soli z bývalé solné jeskyně. „Plamenné hoření se přes příčky dostalo až do krovu a celé střechy. Krátce po půl druhé, přibližně po 45 minutách hašení, jednotky dostaly požár pod kontrolu. Velitel nahlásil lokalizaci požáru. Úplně uhašen byl požár v 4:31 hodin,“ popsala tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Škodu, kterou požár způsobil, vyšetřovatel odhadl na zhruba 1 100 000 korun. Na místě ještě několik hodin zůstali jarošovští dobrovolní hasiči, kteří místo monitorovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Proč začalo hořet, jestli sklad někdo úmyslně zapáli nebo šlo například o nějakou technickou závadu, teď budou zjišťovat vyšetřovatelé.

Foto hzscr.cz

Štítky požár, jindřichohradecko, hasiči, sklad, okres Jindřichův Hradec, Oldřiš

Na Jindřichohradecku hořel sklad. Škoda přesáhla milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.