Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyhořelý dům v Čimelicích, na který lidé posílali peníze, stále chátrá a oprav se asi jen tak nedočká

Tragédie se stala loni v březnu. Hasiči k hořícímu rodinnému domu, který stojí u hlavního tahu mezi Pískem a Prahou vyjeli kolem druhé hodiny ráno. I když na místě bylo 5 cisteren, plameny prakticky celý dvoupatrový dům zničily. Dvěma lidem už záchranáři nedokázali pomoci.

Během několika dní se zvedla obrovská vlna solidarity. Ve veřejné sbírce, kterou iniciovalo vedení města Čimelice bylo vybráno celkem 139 tisíc korun. Peníze darovala i obec a to 40 tisíc korun. Finanční prostředky měl majitel domu použít na rekonstrukci, dosud se ale tak nestalo a dům stále chátrá.

,,Od srpna jsme jednali s panem Vlčkem, jeho dcerou a její přítelem o možném řešení, aby se do zimy udělala alespoň nová střecha na vyhořelém domě. Z jednání vyplynulo, že Vlčkovi prodají vedlejší pozemek a za utržené peníze se udělá nová střecha a možná zbyde i na část oken.“ popisuje starosta Čimelic Vladimír Pánek a dál dodává: ,,Do dnešního dne však není pozemek ani v nabídce na prodej. Je mi tak trochu líto těch, kteří bez váhání a okamžitě darovali peníze, aby pomohli, a nyní po 9 měsících vídají dům v nezměněném stavu, ohořelý a bez střechy.“ posteskl si starosta.

Jestli se dům do nabídky realitní kanceláře nakonec dostane, zatím nikdo neví, stejně tak, jako to, co se stane se zbytkem peněz, které byly ve sbírce vybrány.

Foto hzscr.cz

Štítky Požár, Čimelice, hasiči, dům, peníze, Praha, Písek, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhořelý dům v Čimelicích, na který lidé posílali peníze, stále chátrá a oprav se asi jen tak nedočká  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.