Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli sporům s rodiči skočil do Malše. Policisté dvacetiletého mladíka zachránili

Teprve dvacetiletý mladík chtěl v neděli nad ránem ukončit svůj život skokem do Malše. Naštěstí si toho všiml kolemjdoucí muž, který ihned zavolal policii. Díky včasnému zásahu se podařilo mladého sebevraha zachránit. Ten je nyní v péči psychiatrů. Důvodem jeho rozhodnutí měly být spory s rodiči.

Oznámení o mladém muži, který skočil z nábřeží do Malše poblíž divadla, přijali policisté v neděli ráno. „Mladík se topil a volal o pomoc. Na místo dorazily během několika okamžiků hlídky policistů. V místě, kde muž plaval v ledové řece, nebyly v dosahu žádné vstupy do vody, a tak policisté hodili mladíkovi záchranné lano a po několika minutách strachu, kdy hrozilo, že prochladlý muž z provazů vyklouzne, ho policisté vytáhli na kamenné nábřeží,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté mladíka svlékli z mokrého oblečení, zabalili ho do deky a drželi při vědomí, dokud nedorazili přivolaní záchranáři. „Mladý muž z Českokrumlvoska chtěl skokem do řeky ukončit svůj život. Snažil se tak vyřešit neshody s rodiči,“ doplnil Matzner.

Dvacetiletého mladíka si do péče převzalo psychiatrické oddělení českobudějovické nemocnice. Českobudějovičtí policisté si tak na konci minulého týdne připsali na své konto další zachráněný život.

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, České Budějovice, sebevražda, Malše, Nemocnice České Budějovice

Kvůli sporům s rodiči skočil do Malše. Policisté dvacetiletého mladíka zachránili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.