Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští kriminalisté stále pátrají po vrahovi Soni Illeové, od vraždy uplynulo deset let

Soňa Illeová zmizela v noci z 19. na 20. prosince 2008 v Jindřichově Hradci. Poslední oči svědků ji spatřily kolem druhé hodiny ráno posedávat na chodníku před diskotékou Paradise Club, kam se odešla bavit po firemním vánočním večírku. Podle nedoložených informací mohla také ještě popojít do parčíku kousek nad diskotékou. Ani po deseti letech se vraha nepodařilo zadržet.

Když Soňa nepřišla domů a nikdo o ní neměl žádné zprávy, rodina ráno kontaktovala policii. Ta po ní vyhlásila pátrání, ale nedokázala se dopátrat žádného jejího pohybu. Tělo Soni našli až 1. března rybáři v řece Nežárce asi 20 kilometrů od Jindřichova Hradce. Byla nahá a ruce měla svázané páskou. Případ pohřešování se tak stal závažným případem vraždy. Provedená soudní pitva potvrdila utopení.  

Po nalezení Soni policisté rozjeli rozsáhlé vyšetřování, prověřili kamerové záznamy, hovořili se stovkami možných svědků, zaměřili se i na chatovou oblast Vodičkova tůň v okolí místa nálezu těla. Pro porovnání zajištěných stop odebrali kriminalisté několika stovkám osob vzorky DNA. Prověřili každou informaci, kterou zjistili i od občanů na základě opakovaných reportáží či výzev k možným svědkům.

Při ohledání těla Soni Illeové zjistili kriminalisté, že nemá na rukou své prsteny. Neobjevili je ani během vyšetřování. Poznat je mohli zákazníci zastaváren – je dost dobře možné, že se jich zloděj chtěl zbavit kvůli zisku. Pozornost budí hlavně prsten s modrým kamenem, který by někdo mohl snadno poznat nebo si na něj vzpomenout.

Vyšetřovací tým se k případu opakovaně vrací, zatím bohužel bez výsledku. Letos kriminalistům svitla naděje, když našli muže, na kterého dostali tip po téměř deseti letech vyšetřování. Jednalo se však o slepou stopu – žena, která s ním měla být, byla pouze Soně podobná. Další stopou pak byl pouze nevěrohodný opilce.

Nové světlo do celého případu by mohl vnést muž, kterého viděli smuteční hosté na Sonině pohřbu, ale nikdo z nich ho neznal. I přesto, že mají policisté fotku hledaného, dosud se jim nepodařilo určit jeho identitu.

Kriminalisté prověřovali všechny informace od lidí, reagovali i na anonymní oznámení. Dosud však bez výsledku, a tak pátrání po vrahovi stále pokračuje. I po deseti letech se může objevit nový svědek s maličkostí, která vyšetřování posune správným směrem.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jindřichův Hradec, krimi, policie, vražda, pátrání, vrah, Nežárka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští kriminalisté stále pátrají po vrahovi Soni Illeové, od vraždy uplynulo deset let  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.