Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie pátrá po muži, který v Budějcích přepadl dva obchody

Budějčtí kriminalisté a policisté pátrají po pachateli dvou loupežných přepadení, ke kterým mělo dojít včera mezi 6 a 8 hodinou večer. V jednom případě se zloději podařilo ukrást finanční hotovost. I přes rychlý zásah policie se nepodařilo lupiče dopadnout.

„Kriminalisté a policisté z Českých Budějovic pátrají po pachateli dvou loupežných přepadení. V pondělí kolem šesté večer muž v tmavé bundě s kapucí na hlavě a v maskáčových kalhotách požadoval po prodavačce v IGY vydání peněz. Naznačoval, že má zbraň. Prodavačka nakonec pachatele přesvědčila, že již má tržbu odevzdanou a pachatel z místa utekl,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po zhruba 20 minutách se pachatel objevil na Lannově třídě v prodejně tabáku a opět požadoval peníze. „Prodavačka chtěla zavolat policii, útočník jí povalil na židli a ze zásuvky pokladny odcizil minimálně 16 tisíc korun. Ženě při přepadení vyhrožoval ublížením na zdraví. Z prodejny tabáku pak muž utekl směrem k Jeronýmově ulici,“ doplnil Matzner.

Policejní hlídky a hlídky strážníků propátraly široké okolí, pachatele však nenašly. při přepadení ale zachytila postavu pachatele bezpečnostní kamera. „Žádáme proto každého, kdo by muže na fotografii poznal, ať kontaktuje policisty na lince 158,“ uzavřel mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují jako loupežné přepadení s možnou trestní sazbou odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Štítky policie, krimi, zloděj, přepadení, Lannovka, České Budějovice

Policie pátrá po muži, který v Budějcích přepadl dva obchody  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.