Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka ze Sucháče měla štěstí, zachránil ji mobil

Advent je časem shonu, což bývá nebezpečné hlavně pro seniory v pokročilém věku. Své o tom už ví i třiaosmdesátiletá žena, která ve svém bytě v Sucháči nešťastně upadla a nedokázala vstát. Naštěstí byla schopná popadnout zbylé síly a telefon.

Otřesená seniorka zavolala své kamarádce, která následně zalarmovala policisty. Na místo vyjely dvě hlídky, které se ale přes zavřené dveře a okna nebyly schopny dostat. Strážníci proto zavolali hasiče, kteří si s překážkami za pomocí techniky poradili a ženu předali do rukou zdravotníků.

„Seniorka neutrpěla žádné viditelné zranění a bez obtíží komunikovala. Skryté zranění však nešlo zcela vyloučit, proto byla žena následně převezena k lékařskému vyšetření do českobudějovické nemocnice,“ říká k případu mluvčí strážníků Věra Školková.

Záchranáři doporučují nosit u sebe mobily vždy a všude. Mobilní telefon znamená přenosný, člověk ho snadno strčí do kapsy nebo tašky. A nikdy neví, kdy se mu bude hodit.

Každý z nás může spadnout tak nešťastně, že dosáhnout na stůl pro něj bude znamenat podobnou překážku jako přelezení přes zeď.

Kdokoli se může zranit takovým způsobem, že přejití k telefonu na druhém konci místnosti pro něj bude nesplnitelným úkolem. A nebo stačí vyrazit si dech a být sám doma.

S pomocí mobilu můžeme i zachránit své blízké, kteří jsou v šoku a místo, aby si zavolali záchranku, telefonují kamarádům ze svého seznamu.

Štítky Budějce, Sucháč, krimi, policie, záchranka, mobil, seniorka, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka ze Sucháče měla štěstí, zachránil ji mobil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.