Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U Velešína srazilo auto chodce, který přebíhal hlavní silnici. Na místě zemřel

Srážku s autem nepřežil pětasedmdesátiletý muž, která dnes před sedmou hodinou večer pravděpodobně přebíhal hlavní silnici u Velešína. Silnice I/3 ve směru z Kaplice do Budějc je průjezdná jen jedním směrem.

K nehodě došlo na silnici I/3 u Velešína. „Pětasedmdesátiletý muž šel ve směru od obce Velešín Nádraží a nedaleko benzinové čerpací stanice se rozhodl přejít tuto hlavní silnici. V tu chvíli místem projíždělo vozidlo značky Ford, které jelo ve směru od Kaplice na České Budějovice, popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. 

Na místo dorazili jako první hasiči, kteří se pokoušeli sraženého muže resuscitovat. Bohužel ale neúspěšně. Muž při střetu utrpěl zranění neslučitelná s životem a stal se tak 66 obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích od začátku roku.

Dechová zkouška a test na přítomnost jiných návykových látek u řidiče Fordu byla negativní. Zemřelý chodec na sobě neměl žádné reflexní prvky a měl tmavé oblečení. „Právě v tomto období, kdy se brzy stmívá a jsou časté mlhy, mohou reflexní prvky či reflexní oblečení zachránit život,“ uzavřela Uhlířová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky nehoda, krimi, policie, smrt, Velešín, České Budějovice, Kaplice, Ford Motor Company

U Velešína srazilo auto chodce, který přebíhal hlavní silnici. Na místě zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.