Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodnice se na Máji snažily vylákat z lidí peníze za levnější elektřinu a vodu

V období Adventu spousta lidí utrácí za dárky a pak je ráda za každou korunu navíc. Toho v posledních dnech zneužívaly dvě podvodnice na Máji, které místním nabízely možnost ušetřit na elektřině a vodě.

„V pondělí 3. prosince kontaktovaly několik obyvatel sídliště a požadovaly po nich předložení složenek SIPO. Následně se pokusily s oslovenými uzavřít novou smlouvu na dodávku levnější elektřiny a vody. O podomních prodejkyních byla velmi rychle informována městská policie na tísňové lince 156,“ popisuje mluvčí strážníků David Štýfal.

Obě ženy se staly podezřelými ze spáchání přestupku proti pořádku. „V Budějcích zakazuje podomní prodej a nabízení služeb obecně závazná vyhláška. Událost bude předána ke správnímu orgánu, kde ženám hrozí pokuta až sto tisíc korun,“ vysvětluje Štýfal.

Pokud jste již uzavřeli smlouvu s podomními prodejci a nejste si zcela jistí její výhodností, lze takovou smlouvu vypovědět do patnácti dní od jejího podpisu bez jakékoli sankce či pokuty.

Štítky Budějce, krimi, policie, podvod, sídliště Máj, elektřina, advent, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice se na Máji snažily vylákat z lidí peníze za levnější elektřinu a vodu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.