Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladík na Sokoláku slavil Mikuláše s petardami v rukou, jednu končetinu si vážně zranil

Skupinka mladých lidí ve středu 5. prosince slavila příchod Mikuláše, anděla a čerta nebezpečným způsobem. Partička na Sokoláku odpalovala petardy. Strážník kontrolující město na kamerách vyslal na místo hlídku, která zde našla jednoho z nich s vážně poraněnou rukou.

„Kolegové se vydali na místo zjistit třídu nebezpečnosti rachejtlí,“ osvětluje postup městských policistů jejich mluvčí David Štýfal.

Hra na pyrotechniky se jednomu z mladíků nevyplatila. Petarda mu explodovala v ruce a amputovala mu několik prstů. Strážníci nešťastníkovi po příjezdu poskytli první pomoc poté, co jeho kamarádi zavolali záchranku. Událost momentálně prošetřuje Policie České republiky.

Jihočeská záchranka eviduje statistiky zranění zábavní pyrotechnikou na Silvestra. „Za poslední roky se počty zraněných nijak dramaticky nemění. Jedná se o jednotlivce, většinou mladé muže. Ženy většinou nebývají zraněny vlastním zaviněním, spíše na ně například dopadne světlice. Zranění často bývají ošklivá, s trvalými následky. Nejčastěji se jedná o poškození rukou, popáleniny a poranění v obličeji,“ říká mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Aby odpalovači rachejtlí neutrpěli žádná zranění, stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel. Mezi ně patří kupovat rachejtle ve známých kamenných prodejnách v původním balení, číst jejich návod a používat je za střízliva. Velmi nebezpečné je mířit na druhé nebo sbírat nevybuchlé petardy. Se zábavní pyrotechnikou by měli manipulovat pouze dospělí starší osmnácti let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Budějce, krimi, policie, záchranka, zranění, petardy, Mikuláš, zábavní pyrotechnika, úraz, silvestr, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na Sokoláku slavil Mikuláše s petardami v rukou, jednu končetinu si vážně zranil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.