Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

K nehodě u Strakonic přijel jako první policista v civilu. Z auta vytáhl dva muže

Dva muže, kteří v neděli po poledni havarovali u rybníka Řepice poblíž Strakonic, zachránil policista, který jel náhodou kolem. Oba ranění byli v autě zaklínění. Z vozu se navíc začalo kouřit. Policistovi se podařilo otevřít zkřížené dveře a dostat je ven.

K nehodě došlo krátce po poledni u rybníka Řepice poblíž Strakonic. „Řidič jel ve směru na Strakonice a pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy, vylétl s vozem ze silnice, kde se automobil několikrát převrátil přes střechu a skončil na poli,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Svědkem hrozivě vypadající nehody byl naštěstí duchapřítomný policista Jan Srb, kterému se podařilo otevřít zkřížené dveře a zraněné muže dostat ven. U havárie zastavilo další vozidlo a jeho řidič zavolal záchranáře.

„Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že chlapům jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat, byli v šoku," popsal záchranářům a kolegům situaci na místě Jan Srb. Na místo události následně dorazili policisté a záchranáři, kteří si oba zraněné převzali do své péče. 

Foto Policie České republiky

Štítky krimi, nehoda, policie, Strakonicko, Strakonice, havárie, Řepice, Jan Srb

K nehodě u Strakonic přijel jako první policista v civilu. Z auta vytáhl dva muže  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.