Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčtí policisté vytáhli topícího se muže z Vltavy. Zachránili mu život

Jedno uklouznutí mohlo stát muže z Českých Budějovic život. V neděli večer totiž spadl u Sokolského ostrova do řeky a nebýt rychlého zásahu budějckých policistů, s největší pravděpodobností by v řece utonul.

„V neděli, krátce po druhé hodině ranní, vyslal operační důstojník policisty z hlídkového oddělení k břehu řeky Vltavy u Sokolského ostrova, kde měl podle oznámení svědka spadnout do řeky muž, který se po strmém svahu nemohl dostat na břeh, a hrozilo mu utonutí,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Krausová.

Přivolaní policisté na místě opravdu spatřili muže, který byl po krk ve vodě a sotva se držel dlažebních kostek strmého svahu. „Teplota byla už pod nulou a muž evidentně ztrácel sílu a přestával komunikovat,“ uvedla Krausová. Policisté se snažili muže vytáhnout na břeh, ten s nimi ale vůbec nespolupracoval. 


Policisté z obvodního oddělení České Budějovice Miroslav Ryba a Lukáš Malík.

Nakonec pomohlo lano, které kolem topícího se muže policisté obmotali. Silně podchlazeného muže zabalili do termofólie a počkali na příjezd záchranky. „Zachráněný muž policistům po jeho vytažení z vody řekl, že než si ho někdo všiml a zavolal pomoc, mohl být ve vodě až 20 minut,“ dodala mluvčí. 

Muž si podle svých slov došel k řece „odskočit“, uklouzla mu noha a spadl do vody. Přivolaný lékař konstatoval, že byl muž velmi podchlazený, a policisté mu svým jednáním pravděpodobně zachránili život.

Foto Policie České republiky

Štítky policie, České Budějovice, záchraná, Vltava, Lenka Koloušková

Budějčtí policisté vytáhli topícího se muže z Vltavy. Zachránili mu život  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.