Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech se staly další vážné nehody, opět umírali lidé

Během posledních několika dní jihočeští policisté vyšetřovali tři vážné nehody. Při dvou z nich zemřeli další lidé. Policie nabádá řidiče ke zvýšené opatrnosti na namrzlých silnicích.

První nehodu vyšetřovali policisté v sobotu 17. listopadu na Prachaticku. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám, kde na namrzlé komunikaci v mírné pravotočivé zatáčce dostal smyk, přejel s vozidlem do protisměru jízdy, kde se střetl pravou boční částí vozidla s přední částí protijedoucího osobního automobilu Ford. Po srážce bylo vozidlo Peugeot odraženo na silniční svodidla," říká policejní mluvčí Martina Joklová.

Spolujezdkyně řidiče Peugeota i přes veškerou práci lékařů v nemocnici zemřela. Stala se tak již šedesátou obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. V Peugeotu jely i dvě děti, obě dvě záchranáři taktéž těžce zraněné převezli do nemocnice. Řidič byl zraněn lehce, řidička druhého auta skončila hůře s těžkými zraněními.

Ani u jednoho z řidičů policisté pomocí testů nezjistili žádný alkohol. „Hmotná škoda na vozidle Peugeot je odhadem 70 000 korun, na vozidle Ford zhruba 80 000 korun a na silničních svodidlech okolo 10 000 korun," dodává mluvčí.

Žena sražena na Táborsku

Další úmrtí způsobila dopravní nehoda na Táborsku. V Raděticích 19. listopadu ráno policisté vyjeli k autu, které srazilo chodkyni. Na pomoc se vydali i hasiči a záchranáři s vrtulníkem.

Řidič Fordu vjel ze zatím neznámých důvodů pravou částí auta na chodník. „Žena vlivem nárazu upadla na chodník. Leteckou záchrannou službou byla s vážným zraněním transportována do nemocnice, kde bohužel následkům těžkého zranění podlehla,“ říká policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Případ nyní prošetřují kriminalisté, kteří zkoumají příčinu, míru zavinění a všechny okolnosti této tragické nehody.

Golf se srazil s kamionem

U Želnavy na Prachaticku havaroval řidič Volkswagenu Golf, kterého překvapila namrzlá silnice. Po třiadvacáté hodině dostal cestou z kopce smyk, následkem nějž vjel do protisměru a narazil do parkujícího kamionu. „Při dopravní nehodě došlo k přesně nezjištěnému zranění jeho spolujezdce, který byl z místa převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice,“ dodává policejní mluvčí Martina Joklová.

Policisté u řidiče nezjistili žádný alkohol. Škoda na Golfu je zhruba osmdesát tisíc, na kamionu přibližně sto tisíc korun.

Dopravní policisté opětovně nabádají všechny řidiče k větší obezřetnosti a opatrnosti, a to obzvlášť na současných namrzlých a zasněžených komunikacích. Méně zkušení řidiči by měli zvažovat, zda je vůbec nutné za ztížených silničních podmínek vyjíždět.

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Prachaticko, krimi, nehoda, policie, silnice, Česko, Peugeot, Ford Motor Company, nemocnice, úraz, okres Prachatice, Volkswagen Golf, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se staly další vážné nehody, opět umírali lidé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.