Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přetahovali se o šestileté dítě. Spor rodičů musela vyřešit až policie

Přetahování o šestileté dítě řešili budějčtí strážníci v pátek večer. Důvodem hádky odloučených rodičů byla nemoc malého předškoláka, který měl trávit víkend u svého otce. Celý spor musela vyřešit až státní policie.

Incident na policii oznámil náhodný svědek, který se kolem sedmé hodiny večer procházel Plachého ulicí. Strážníci na místě zastihli čtyřiadvacetiletou ženu. „Důvodem roztržky byla podle matky nemoc dítěte. Otec chlapce s ním měl totiž podle stanovené střídavé péče strávit víkend. Žena se mu marně snažila vysvětlit, že mu tentokrát nemůže syna předat kvůli jeho nemoci. Muž si však šel za svým a po krátkém přetahování se mu podařilo usadit dítě do vozu,“ popsala policejní mluvčí Věra Školková.

Odvézt svého syna chtěl muž za každou cenu. Neváhal tak prorazit část garážových vrat, téměř srazil matku i jednu ze svědkyň. Celou událost strážníci oznámili na Policii České republiky. Té se podařilo otce zadržet během několika minut. „Otec dítěte se bude nyní zpovídat z přestupku proti občanskému soužití. Za něj mu hrozí pokuta až 20 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, spor, rodiče, hádka, dítě, policie, nemoc, Česko

Přetahovali se o šestileté dítě. Spor rodičů musela vyřešit až policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.