Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třicetiletý Rumun se vydával za neslyšícího. Chtěl si vyžebrat peníze

Třicetiletý Rumun si chtěl v pátek odpoledne přivydělat peníze tím, že se v centru Budějc vydával za neslyšícího a žebral. Jeho plán mu však překazili strážníci městské policie. Žádné peníze nevydělal a navíc ho čeká až stotisícová pokuta.

Muže z Rumunska objevila hlídka městské policie v parku Na Sadech. „Zastavoval kolemjdoucí a posunky od nich žádal finanční hotovost. Darujícím dokonce dával k podpisu záznam o darované částce,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Podle zjištěných informací neměl muž žádné oprávnění k vybírání hotovosti, navíc se ukázalo, že třicetiletý podvodník vůbec není neslyšící. „Strážníci na místo mezitím přivolali policejní hlídku, která prověřila oprávnění cizince k pobytu na území naší republiky. Strážníci mu poté za přítomnosti policistů finanční hotovost v řádech dvanácti stovek korun odebrali,“ uvedla Školková.

Šetřením celého případu se bude dále zabývat správní orgán. Za porušení obecně závazné vyhlášky města hrozí třicetiletému občanovi z Rumunska pokuta až 100 tisíc korun a případně i omezující opatření.

 

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, městská policie, podvod, peníze, obecní policie, hotové peníze, České Budějovice, Rumunsko, Na Sadech

Třicetiletý Rumun se vydával za neslyšícího. Chtěl si vyžebrat peníze  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.