Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Policie vyšetřuje vraždu dvou žen na Písecku. Sousedé mluví o bývalém partnerovi

, aktualizováno 1. listopadu 2018, 15:51

Jihočeští kriminalisté vyšetřují od dnešního rána vraždu dvou dospělých žen. Jejich těla lidé našli u obce Bor u Protivína na Písecku. Nic bližšího k případu zatím policie zveřejnit nehodlá. Podle informací redakce z místa měl muž ubodat svou bývalou partnerku a její matku. Portál iDnes mluví o tom, že měl samotný útočník po činu spáchat sebevraždu. Policie informaci nepotvrdila.

„Na místě probíhají úkony trestního řízení, zajišťování stop a vytěžování. Můžeme ubezpečit veřejnost, že žádným dalším osobám nebezpečí nehrozí. Lze předpokládat, že zítra odpoledne uvolníme další informace k případu," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Bajcura dodal, že nemůže říci, zda je pravděpodobný útočník po smrti, nebo se jej policistům podařilo zadržet. Podle lidí z okolí se jednalo o problémovou rodinu. "Nebyla to zrovna oblíbená rodina. S jedním z mužů byly už v minulosti problémy," řekl redakci jeden z místních.

Vše nasvědčuje tomu, že zavražděné pocházely ze stejné rodiny jako pravděpodobný útočník, rodina žila na místním statku. Pochází z ní údajně i Pavel Záruba, kterého poslal soud na doživotí do vězení za vraždu stopařky v roce 2003.

"Všechny indicie nasvědčují tomu, že se jedná o stejnou rodinu," řekl Jaroslav Hlaváč, starosta Protivína, jehož je Bor částí. Dodal, že mezi obyvateli neregistruje paniku. "Policisté veřejnost ubezpečili, že jim žádné nebezpečí nehrozí," řekl Hlaváč.

Více informací kriminalisté možná zveřejní v pátek odpoledne. 

Portál iDnes mluví o tom, že měl samotný útočník po činu spáchat sebevraždu. Nedaleko místa činu u Ražic srazil dnes vlak muže, který na místě zemřel. Podle některých informací by se mohlo jednat o pachatele. "Vlak skutečně srazil osobu. Ale více celou věc nebudeme zatím komentovat," opověděl Bajcura na to, zda vražda a tragédie na kolejích souvisejí.

Jde o druhý případ dvojnádobné vraždy, který policie na jihu Čech letos řeší. V lednu zřejmě dva cizinci zabili u Písku muže a ženu. Policisté podezřelé zadrželi několik týdnů po činu v Rumunsku a převezli je pak do vazby do České republiky.

Autoři | Foto | Zdroj ČTK

Štítky krimi, vražda, Písecko, policie, okres Písek, Protivín, rodina, Česko, Rumunsko

FOTO, VIDEO: Policie vyšetřuje vraždu dvou žen na Písecku. Sousedé mluví o bývalém partnerovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.