Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Škodu za sedm milionů korun způsbil na Strakonicku požár pergoly

Škodu ve výše sedm milionů korun způsobil požár u rodinného domu v obci Stožice. Na místě museli v sobotu zasahovat profesionální a dobrovolní hasiči z Vodňan. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn, proč začalo hořet je v šetření.

Na tísňovou linku byl v sobotu ráno ohlášen požár pergoly u rodinného domu ve Stožicích. „Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vodňany se dvěma cisternami a rychlým zásahovým automobilem, poplach byl vyhlášen jednotkám SDH obcí Vodňany – Pražák a Bavorov, které do Stožic vyjely celkem se třemi cisternami,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár se z pergoly rozšířil na fasádu domu a především na zaparkovaná auta. Po dvaceti minutách se naštěstí podařilo hasičům dostat oheň pod kontrolu, úplná likvidace byla na operační středisko nahlášena až po pěti hodinách.

„Hasiči zásahem uchránili majetek v celkové hodnotě 15 milionů, příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn, hasiči nemuseli nikoho evakuovat,“ dodala Matějů.

Foto hzsjk.cz

Štítky požár, pergola, okres Strakonice, Vodňany, Stožice, Bavorov

Škodu za sedm milionů korun způsbil na Strakonicku požár pergoly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.