Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muži z Jindřichohradecka hrozí až pět let vězení za úvěrové podvody. Dluží jednatřiceti věřitelům

Muž z Jindřichohradecka postupně během dvou let, nejméně ve dvaceti případech, uzavřel smlouvy o různých úvěrových produktech. Peníze si půjčoval i když věděl, že nebude schopen splácet. Podezřelý si má v nejbližších dnech převzít usnesení o zahájení trestního stíhání. Hrozí mu až pět let vězení nebo peněžitý trest.

Muž z Jindřichohradecka  postupně, nejméně ve dvaceti případech, v období od prosince 2016 do února 2018 uzavřel  smlouvy o různých úvěrových produktech. Na základě těchto uzavřených smluv mu byly vypůjčeny finanční prostředky v celkové výši  nejméně 260 tisíc korun, které se zavázal uhradit formou měsíčních splátek nebo v celkových dlužných částkách včetně navýšení za sjednané období. Způsobená škoda tak činí nejméně 436 tisíc korun.

„Úvěrové produkty uzavřel podezřelý muž i přesto, že si byl vědom, že s ohledem na svoji majetkovou situaci, nebude schopen svému závazku dostát, neboť v té době neměl ani dostatečný příjem na to, aby uhradil své dřívější dluhy. Tuto skutečnost při sjednávání předmětných úvěrů či půjček měl záměrně zamlčet,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová s tím, že muž následně z důvodu neschopnosti plnit své splatné závazky vůči více věřitelům podal v únoru 2018 u krajského soudu insolvenční návrh spojený s návrhem na oddlužení, ke kterému se přihlásilo celkem 31 věřitelů. Jim muž dluží nejméně 2 373 000 korun.

Policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce po precizním zadokumentování trestných činů „úvěrový podvod“ a „podvod“ vypracovala ve čtvrtek 11. října usnesení o zahájení trestního stíhání, které si podezřelý muž převezme v nejbližších dnech. V případě soudem uznané viny mu hrozí  trest odnětí svobody v rozsahu jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky úvěrový podvod, půjčka, Jindřihohradecko, úvěr, okres Jindřichův Hradec, podvod, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži z Jindřichohradecka hrozí až pět let vězení za úvěrové podvody. Dluží jednatřiceti věřitelům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.