Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvaatřicetiletý muž z Budějc už nechtěl svoji fenku. Vyhodil ji ze dveří

Pokuta až 500 tisíc korun hrozí dvaatřicetiletému muži z Budějc, který v noci z pátka na sobotu vyhodil z bytu svojí fenku Nelu a odmítal ji vzít zpět. Ke štěkajícímu zvířeti, které pobíhalo po paneláku, museli přijet strážníci městské policie. Fenku později odvezli do městského útulku, kde o ni bude prozatím postaráno.

Fenka středně velkého křížence zůstala dvaatřicetiletému muži z předchozího vztahu. V noci z pátka na sobotu se rozhodl, že už ji nechce, a tak ji vyhodil z bytu. „Hlídka městské policie vyjížděla na oznámení o štěkajícím psovi v chodbách jednoho z panelových domů na sídlišti Vltava. Při příjezdu strážníků se přítomná hlídka Policie České republiky snažila zjistit, komu pes patří. Strážníci tak šli téměř najisto,“ popsala mluvčí městské policie Věra Školková. 

Majitel feny se snažil strážníky přesvědči o tom, že zvíře není jeho. I přesto byl ochoten uhradit náklady s odchycením a umístěním fenky do útulku. Na pravou míru uvedla situaci až sousedka mladého muže. „Ten samý večer nabízel ženě, jestli si zvíře nechce nechat. Když odmtítla, nechal fenku na chodbě,“ uvedla Školková. 

Strážníci fenku převezli do městského útulku, kde o ní bude prozatím postaráno. Muži hrozí pokuta až 500 tisíc korun za přestupek proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání.

Foto pixabay.com

Štítky pes, policie, České Budějovice, útulek, obecní policie, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaatřicetiletý muž z Budějc už nechtěl svoji fenku. Vyhodil ji ze dveří  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.