Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Dolním Dvořišti byl odhalen nelegální sklad masa na kebab

Další úspěch si může připsat Státní veterinární správa v Jihočeském kraji společně s celníky. V Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku odhalili nelegální sklad mrazených masných polotovarů pro výrobu kebabu.

Na stopu nelegální provozovny přivedla SVS předchozí kontrola vozidla provedená na konci července. Při ní byla odhalena přeprava 40 kilogramů kebabů, nesplňujících platné předpisy. „Řidič tehdy uvedl, že se vrací po doručení zásilky kebabů do skladu v Dolním Dvořišti. Na základě dalších indicií se podařilo ve čtvrtek 4. října v nočních hodinách Celnímu úřadu pro Jihočeský kraj zjistit dodávku, parkující před sledovaným areálem, s plánovaným složením nákladu následující den v ranních hodinách,“ uvedl tiskový mluvčí SVS Petr Vorlíček. Do neschválené a neregistrované provozovny vezla dodávka téměř pět tun kebabu původem z Polska, samostatná část nákladu byla určena do Rakouska.

Na vyžádání veterinárních inspektorů zpřístupnil provozovatel sklad, ve kterém bylo zhruba 11 tun mrazených masných polotovarů drůbežího kebabu. „Z pohledu hygieny potravin nebyly zjištěny u aktuálně skladovaného zboží zásadní závady, nicméně uvádět na trh zboží z provozovny, která není schválená a registrována u SVS je v rozporu s platnými předpisy,“ vysvětlili inspektoři.

Přepravce, který zásilku do skladu vezl, navíc nebyl pro přepravu živočišných produktů registrován. Stejného přestupku se navíc dopustil na konci července tohoto roku. „Příchod zásilky nebyl dopředu nahlášen a přepravované zboží mělo nevyhovující teplotu. Přepravci dodávky bylo zakázáno zboží do neschváleného skladu složit. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení a za porušení zákona o potravinách mu může být uložena pokuta ve výši až jednoho milionu korun,“ uvedla SVS.

Foto SVS

Štítky Státní veterinární správa, maso, kebab, kontroly, Dolní Dvořiště, Státní veterinární správa České republiky, Jihočeský kraj, okres Český Krumlov, Polsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dolním Dvořišti byl odhalen nelegální sklad masa na kebab  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.