Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Práci měli během voleb i jihočeští policisté. V Lužnici se dva voliči poprali

Kromě volebních komisařů měli při uplynulých volbách práci také jihočeští policisté. Ačkoliv se sobotní den obešel bez zásahů, v pátek bylo kvůli probíhajícím volbám živo.

Ještě před volbami se rozhodl neznámý pachatel vyjádřit pravděpodobně svůj názor a v Běleči pomaloval dveře starosty obce symbolem šibenice a nápisem UDH. „K případu vyjížděli mladovožičtí policisté, kteří žádají případné svědky o informace, které by pomohli k objasnění incidentu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů Poškození cizí věci a Nebezpečné vyhrožování.

Podobný případ se stal také ve Staňkově na Jindřichohradecku, kde někdo popsal silnici hanlivými nápisy. „I zde žádají policisté o svědectví, která by pomohla k vyřešení případu. Informace mohou lidé volat na telefon 974 233 750, případně na linku tísňového volání 158,“ řekl mluvčí Bajcura.

U voleb se neshodli

K potyčce přímo ve volebním okrsku došlo v Lužnici nedaleko Třeboně. „Dva starší muži, kteří přišli do volební místnosti, se nejprve verbálně napadali, při odchodu se do sebe ale pustili drsněji,“ uvedl policejní mluvčí.

Svědci na místo přivolali třeboňské policisty, kteří v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. 

Podle mluvčí městské policie Věry Školkové byl během probíhajících voleb v Budějcích klid. „Městští strážníci zajišťovali běžné úkony, jako hlídání vlajky a volebních místností, žádné speciální zásahy kvůli nespokojeným voličům jsme ale neevidovali,“ řekla mluvčí městské policie Věra Školková.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, volby, Lužnice, okres Jindřichův Hradec, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práci měli během voleb i jihočeští policisté. V Lužnici se dva voliči poprali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.