Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podnikání vzal za špatný konec. Muž z Českobudějovicka si nakradl víc než 17 milionů korun

Osmatřicetiletého podnikatele z Českobudějovicka stíhá policie. Ve více jak čtyřiceti případech uzavřel smlouvu na dodání různých druhů dřevostaveb, svých závazků ale nedostál. Svým klientům tak nasekal škodu za téměř 17 milionů korun.

„Rádoby podnikatel v oboru dřevostaveb je obviněn ze závažného zločinu podvodu s trestní sazbou odnětí svobody v délce pěti až deseti let,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Během dvou let měl osmatřicetiletý muž z Českobudějovicka uzavřít v minimálně třiačtyřiceti případech smlouvu na zhotovení a dodání různých typů dřevostaveb. Dřevostavby inzeroval na internetu i Facebooku. Pokud klient projevil zájem, obviněný se s ním domluvil na konkrétních podmínkách, převzal zálohu, klient poté zaplatil projekt a čekal na dodání a převzetí stavby. 

Tím ale celý obchod skončil a obviněný muž přestal s klienty komunikovat. Celkem tak způsobil škodu za téměř 17 milionů korun. Navíc si ještě přisvojil vypůjčené stavební nářadí za dalších devět tisíc korun.

Téměř všechny peníze směřoval muž na účet své přítelkyně, čímž se pravděpodobně snažil zakrýt stopy. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

„Je velmi pravděpodobné, že podvedených osob může být i víc, další poškození tak mohou kontaktovat vyšetřovatelku případu na telefonním čísle 974 224 440 nebo na lince 158,“ uzavřel Matzner.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, podvod, dřevostavby, vyšetřování, České Budějovice, okres České Budějovice, dřevostavba, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikání vzal za špatný konec. Muž z Českobudějovicka si nakradl víc než 17 milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.