Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž za volantem měl za zády návěs plný dřeva a v krvi „dvojku“

Pěknou paseku udělal řidič tahače s plně naloženým návěsem na rozestavěném mostu na silnici z Plané nad Lužnicí na Soběslav. Nerespektoval značení a na stavbu vjel. Poškodil tam asfaltové izolace, drenáže a betonové vrstvy. Ovšem chtěl se nepozorovaně vypařit, v čemž mu však zabránili přivolaní policisté. A ti se nestačili divit, protože se provalilo, že muž středního věku se na jízdu notně posilnil alkoholem. Nadýchal totiž 2,2 promile.

Táborští dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení proti muži středního věku. Ten ve čtvrtek 27. září krátce po páté hodině odpoledne řídil nákladní automobil tovární značky Man s návěsem tovární značky Krone po hlavním silničním tahu I/3 ve směru od Plané nad Lužnicí na Soběslav.

„Ovšem nerespektoval tam dopravní značení a navíc vjel do prostoru rozestavěné silnice a mostu. Když zjistil, že neprojede, začal se s kamionem otáčet. Poškodil tím asfaltové izolace, drenáže a betonové vrstvy opravovaného mostu. Stavbařům způsobil škodu v částce minimálně 50 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek s tím, že šofér ale situaci neřešil a hodlal pokračovat ve své jízdě.

V té mu zabránili až přivolaní policisté. Zjistili, že muž řídí pod notnou dávkou alkoholu. Odborná zkouška prokázala hodnotu bezmála 2,2 promile. „Řidič se tak stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník za takového jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti," upřesnil Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, řidič, alkohol, náklad, Planá nad Lužnicí, Táborsko, Soběslav, Krone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž za volantem měl za zády návěs plný dřeva a v krvi „dvojku“  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.