Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Padesátiletý opilý řidič vezl v autě dvanáctiletou dívku. Neměl ani řidičák

Jízda bez řidičského oprávnění rušnými ulicemi krajské metropole se v sobotu ráno nevyplatila dvěma řidičům. Závažné prohřešky proti zákonu totiž zjistili českobudějovičtí strážníci. Jednoho z řidičů zastavili kvůli podezření na požití alkoholu před jízdou, druhého pak za spáchání dopravního přestupku.

„V sobotu v půl páté ráno si u benzinové čerpací stanice všimla hlídka městské policie muže se zjevně nejistou chůzí, který mířil k zaparkovanému vozidlu. Muž vzápětí usedl za volant a rozjel se směrem na Pražskou třídu, kde ho ale strážníci zastavili,“ popsala incident mluvčí městské policie Věra Školková.

Muž před strážníky sice popřel, že by před jízdou konzumoval alkohol, odmítl ale podstoupit orientační dechovou zkoušku. Strážníci navíc zjistili, že padesátiletý muž za volant ani usednout nesmí. „Nikdy totiž nevlastnil řidičské oprávnění. Jeho riskantní chování mu však pravděpodobně nedělalo těžkou hlavu. Na sedadlo spolujezdce sebou přibral dvanáctiletou dceru svých známých,“ pokračovala Školková. 

Na místo byla přivolána hlídka Policie České republiky a strážníci informovali i matku nezletilé dívky. Ta si svou dceru o několik málo desítek minut převzala. Padesátiletý muž z Českých Budějovic se bude nyní zpovídat z přestupku a hrozí mu pokuta od 25 do 50 tisíc korun. Dalším šetřením případu se budou zabývat policisté.

Štítky alkohol, řidič, policie, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesátiletý opilý řidič vezl v autě dvanáctiletou dívku. Neměl ani řidičák  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.