Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětačtyřicetiletý muž ukradl 35 milionů korun a chtěl zmizet v Brazílii

Podvod za více než 35 milionů korun má na svědomí muž z Domažlic, který jako jednatel společnosti podvodně obchodoval nejdříve v Praze, a poté i v Písku.

Pětačtyřicetiletého muže z Domažlic obvinili jihočeští kriminalisté ze zločinu poškození finančních zájml Evropské unie, a také za krácené daně a podobné povinné poplatky.

„Muž předkládal nepravdivé faktury pro zdanění, ale přestože bylo podnikání převážně fiktivní, požádal ministerstvo průmyslu a obchodu o dotaci na nová pracovní místa v rámci vyhlášeného výzvy operačního programu podnikání a inovace. Prezentoval se jako úspěšný podnikatel v oblasti poskytování cloudových služeb. Uváděl a dokladoval zaměstnání několika osob, ty však nikdy neuzavřely pracovní smlouvu ani žádnou dohodu s podvodnou cloudovou korporací. Také ve společnosti nikdy skutečně nepracovaly,“ vysvětlil policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté muže zadrželi u jeho matky, odkud chtěl pravděpodobně zmizet do Brazílie. „V současné době je vyšetřován vazebně. V případě, že by byl pro uvedené skutky odsouzen, hrozil by mu trest odnětí svobody ve výši pěti až deseti let,“ uzavřel Matzner.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, podnikatel, zloděj, kráděž, peníze, Brazílie, Domažlice, Praha, Písek, Evropská unie, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětačtyřicetiletý muž ukradl 35 milionů korun a chtěl zmizet v Brazílii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.