Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohřešovaného muže vypátrala policejní fenka Waomi

Další úspěšné pátrání mají za sebou jindřochohradečtí psovodi společně se svými čtyřnohými parťáky. Během pěti týdnů vypátrali už třetího pohřešovaného člověka. Pochvalu a pořádné podrbání si tentokrát zaslouží policejní fenka Waomi.

V polovině září přijali jindřichohradečtí policisté oznámení o pohřešovaném muži, který po půlnoci odešel ze svého domova a nevrátil se. Muž byl na jaře propuštěn z nemocnice, kde se léčil po mozkové příhodě, jeho zdravotní stav tak nebyl optimální. 

K akci byl povolán psovod Jan Mol s fenou Waomi. „Policejní hlídce se ještě před spuštěním pátrání podařilo s mužem spojit a ten jim řekl, že je někde v močálu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová. V té době pršelo a na teploměru bylo 12 stupňů Celsia.

Waomi se pustila do pátrání po obou stranách Kamenitého potoka ve Strmilově. Během chvíle byla její akce úspěšná. „Pohřešovaný ležel ve vysokém rákosí a v keřích, ze kterých se nemohl dostat ven. Byl vyčerpaný, podchlazený a dezorientovaný. Policisté ho předali do péče zdravotníků,“ popsala Millerová.

Tím ale práce pro Waomi neskončila. Muž postrádal peněženku a tašku, kterou někde po cestě ztratil. Fena se tak pustila do vyhledávání pachových stop. I v tomto případě byla úspěšná. „Zalehnutím označila v blízkosti potoka nejprve textilní tašku, poté dioptrické brýle, a nakonec i pánskou peněženku. Pátrací akce tak byla díky Waomi úspěšná,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie České republiky

Štítky pohřešování, policie, psovod, Waomi, pátrání, Jindřichohradecko, Jan Mol, Strmilov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešovaného muže vypátrala policejní fenka Waomi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.