Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Katovicích někdo úmyslně zapálil kurník i se zvířaty. Žhář neušetřil ani včelíny

Slepice, perličky, holubi, chovný pár fretek a včely uhořeli v Katovicích, kde řádil zatím neznámý žhář. Ten zapálil dřevěný kurník a včelíny na pozemcích využívaných pro chov drobného hospodářského zvířectva, drůbeže a včel. Policisté po žháři, který způsobil škodu za zhruba 176 tisíc korun intenzivně pátrá.

Policisté z obvodního oddělení Radomyšl pátrají po pachateli, který v noci na 21. září zapálil na pozemcích využívaných pro hospodářský chov drobného zvířectva v Katovicích na Strakonicku dřevěný kurník a včelíny. Na jednom z pozemků zapálil kurník, ve kterém byli holubi, slepice, perličky a chovný pár fretek. „Zvířata i drůbež uhynula," upřesnila policejní mluvčí Jaromíra Nováková s tím, že na nedalekém pozemku pak žhář zapálil včelíny, ve kterém shořely úly se včelstvy i bez včelstev.

„Celková škoda se odhaduje na zhruba 176 tisíc korun," uvedla mluvčí.

Podle vyšetřovatele Hasičského záchranného sboru, který byl prověřoval na místě všechny okolnosti a příčiny požáru, kurník a včelín někdo úmyslně zapálil.

„Policisté z Radomyšle už zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," dodala Nováková. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, požár, žhář, kurník, zvířectvo, včela, policie, Katovice, Strakonicko, včelí úl, pozemek, Radomyšl, okres Strakonice, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Katovicích někdo úmyslně zapálil kurník i se zvířaty. Žhář neušetřil ani včelíny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.