Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Na budějckém nádraží se předvečer Národního dne železnice srazila lokomotiva s vagony. Tři lidé se zranili

, aktualizováno 22. září 2018, 11:13

V Českých Budějovicích se včera večer srazila posunovaná lokomotiva s odstavenými osobními vozy bez cestujících. Zranili se tři lidé, škoda je tři miliony korun. Dva lidé jsou zraněni těžce, jeden lehce. Dnes je v jihočeské metropoli Národní den železnice.

Lokomotiva se s odstavenými osobními vozy srazila na nádraží v pátek 21. září ve 21:35 hodin po srážce osobní vozy vykolejily. Při nehodě se zranili strojvedoucí i posunovač, předběžnou škodu inspekce odhadla na tři miliony korun. „Jsou tam dvě vážná zranění, jedno lehčí," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz na tratích srážka neomezila. Hlavní následky nehody se Správy železniční a dopravní cesty (SŽDC) podařilo v noci odstranit. Českých Budějovicích je dnes Národní den železnice, na tratích bude větší pohyb vlaků. „Normálně se jezdí. Všechno je připravené, aby se tam vešel zvýšený provoz v rámci Národního dne železnice," řekla mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Radka Pistoriusová.

Následky nehody železničáři odstraňují ještě dnes. Příčiny a okolnosti srážky vyšetřuje Drážní inspekce.

Proto mělo zhruba hodinové zpoždění také v krajském městě hodně očekávané pendolino, které zhruba kolem půl jedenácté dorazilo do Českých Budějovic na Národní den železnice. „Nevím přesně, co se stalo, jen nám řekli, že došlo na nádraží k nějaké nehodě. Údajně tam vykolejila lokomotiva. Zasahují tam hasiči a drážní inspekce. Každopádně jsme před Českými Budějovicemi stáli asi hodinu," telefonoval z pendolina jedoucího na českobudějovický Národní den železnice Rudofl z Jablonce nad Nisou.

Aktualizováno (11:12): „Provoz na nádraží České Budějovice je po páteční nehodě lokomotivy obnovený. Zastavený byl 70 minut, hasiči odstraňovali následky nehody. Vlaky začaly znovu jezdit v 10:19 hodin," uvedla mluvčí Správy železniční a dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Hodinu a deset minut nejezdily normální vlaky ani speciální, které České dráhy vypravily při dnešním Národním dni železnice.


Rudolf z Jablonce nad Nisou nám také natočil na nádraží dnes před jednáctou hodinou video z odstraňování následků železničního karambolu.

Autoři | Foto Miroslav Hodina, Drážní inspekce, Rudolf Kožak

Štítky krimi, doprava, nehoda, srážka, vlak, lokomotiva, vagon, zranění, inspekce, nádraží, České Budějovice, železnice, havárie, Správa železniční dopravní cesty, osobní vůz, Drážní inspekce, Jablonec nad Nisou, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na budějckém nádraží se předvečer Národního dne železnice srazila lokomotiva s vagony. Tři lidé se zranili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.