Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bolestné z pojistných podvodů „vyneslo" muži z Českobudějovicka skoro půl milionu korun

Lež má krátké nohy, staré přísloví, které se doslovně vyplnilo vůči čtyřicetiletému muži z Českobudějovicka. Ten za déle než čtyři roky vydělal při pojistných podvodech na bolestném skoro půl milionu korun. Ale teď spadla klec.

Muž z Českobudějovicka déle naž čtyři a půl roku uzavíral na různých pojišťovnách „úrazové“ pojištění a při hlášení utrpěných úrazů uváděl nepravdivé údaje nebo zamlčoval údaje o dalších pojistných událostech, za které již inkasoval takzvané bolestné. „Postupně mu byly vypláceny částky v desítkách tisíců korun až částka překročila 471 tisíc korun," řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž měl nebývale hodně úrazů, navíc s pojistným plněním, což neuniklo pozornosti všímavých pracovníků pojišťoven. A tak si na podvodníka řádně posvítili pojišťováci i českobudějovičtí kriminalisté. Prokázali, že muž vědomě podváděl. „Na základě těchto skutečností si v uplynulých dnech převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin pojistný podvod. Stíhaný je na svobodě," uvedl Bajcura.

„Připomínáme, že jsou veškeré informace o vašich úrazech evidované a archivované, proto lze podezřelé skutečnosti prošetřovat i zpětně. Uvádějte vždy pravdivé údaje," doporučuje policejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, pojišťovna, bolestné, úraz, muž, kriminalista, Českobudějovicko, přečin, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bolestné z pojistných podvodů „vyneslo" muži z Českobudějovicka skoro půl milionu korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.