Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Až dva roky vězení hrozí muži, který zřejmě může za těžký úraz svého kolegy při těžbě dřeva v lese

Pro těžké ublížení z nedbalosti je trestně stíhaný muž, který podle kriminalistů může za vážný úraz svého kolegy. Toho udeřil kmen stromu do zad při těžbě dřeva v lese u České Olešné na Jindřichohradecku. Poškozený utrpěl vážné zranění, musel být do nemocnice převezen vrtulníkem. Doba léčení přesáhne šest měsíců. Stíhaný muž, pokud soud uzná jeho vinu, může jít až na dva roky do vězení.

„Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce vypracoval pro precizním zadokumentování případu ve středu 19. září usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Uvedený muž měl v polovině května v lese u České Olešné hydraulickým jeřábem na lesním kolovém traktoru podat kmen stromu k jeho krácení na předem určené místo. Ovšem úkon uspěchal a po odříznutí stanovené délky stromu nepočkal až bude jeho kolega v bezpečné vzdálenosti. Se strojem začal pracovat už v době, kdy se tam ještě pohyboval jeho spolupracovník. Poškozeného muže tak měl udeřit čelem kmene stromu do zad. Muž utrpěl těžké zranění a byl transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice České Budějovice. Už teď je jasné, že doba léčení přesáhne šest měsíců.

„V případě soudem uznané viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti," podotkla mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, úraz, strom, kácení, les, kolega, kriminalista, Česká Olešná, Jindřichohradecko, kmen, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Až dva roky vězení hrozí muži, který zřejmě může za těžký úraz svého kolegy při těžbě dřeva v lese  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.