Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva českobudějovické kriminalisty stíhá pro údajné mučení GIBS

Mučení třiadvacetiletého Roma dvěma českobudějovickými policisty vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních souborů. O případu informovala Česká televize. Vyšetřovatelé měli muže mučit a nutit ho, aby se přiznal k činům, které nespáchal.

Dva policisté měli podle ředitele GIBSu Radima Dragouna muži vyhrožovat a vulgárně mu nadávat. „Dále došlo k fyzickému ataku na pachatele, přestože tento byl spoután. Následně pokračovaly vyhrůžky, na základě kterých se doznal k trestné činnosti, kterou nespáchal,“ uvedl šéf GIBS pro Českou televizi.

V případě prokázání viny hrozí oběma policistům až osm let vězení. Podle mluvčího jihočeských policistů Jiřího Matznera byli oba muži přeřazeni na administrativní činnost.

„Ředitel jihočeské policie Luděk Procházka byl pracovníky GIBS o případu informován, poskytli jsme jim požadovanou součinnost,“ uvedl Matzner.

Krajský policejní ředitel bude v těchto dnech rozhodovat o personálních opratřeních vůči nim a to v souladu se zákonem o služebním poměru.

Foto pixabay.com

Štítky kriminalisté, České Budějovice, policie, stíhání, mučení, GIBS, Česká televize, Radim Dragoun, Luděk Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva českobudějovické kriminalisty stíhá pro údajné mučení GIBS  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.