Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Strážníci chytili při činu mladíky, kteří jezdili do Budějc krást kola ze zaparkovaných aut

, aktualizováno 18. září 2018, 8:59

Pozornosti strážníků neuniklo neobvyklé chování dvou mladíků před českobudějovickou sportovní halou. Když totiž uviděla dvojice mladých mužů hlídku městské policie, dala se na útěk. A mladíci měli proč utíkat, byli to totiž zloději, kteří kradli kola ze zaparkovaných aut. Zloděje čeká soud.

Jednoho z dvojice utíkající mladíků od českobudějovické sportovní hale se strážníkům podařilo chytit. Devatenáctiletý mladík z Ukrajiny nejprve tvrdil, že jeho kamarád nemá v pořádku povolení k pobytu, a proto utekl. „Skutečný důvod vyšel najevo až při následné kontrole zaparkovaných aut. Strážníci zjistili, že u osobního automobilu BMW chyběla dvě kola. Pneumatiky i s disky byly již připraveny k naložení do jiného auta," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal.

Mladík se poté přiznal, že do Českých Budějovic přijeli z Písku s cílem ukrást několik kusů elektronů i s pneumatikami. Navíc v Českých Budějovicích kvůli tomu nebyli poprvé. „Mladíka i veškeré zjištěné informace hlídka strážníků předala policistům, kteří si si případ převzali k dalšímu šetření," dodal Štýfal.

Aktualizováno: Policisté z obvodního oddělení Čtyři Dvory už intenzivně pracují na několika případech krádeží kol z automobilů, ke kterým došlo v době od 11. srpna do 12. září v Českých Budějovicích. Dva muži ve věku devatenáct a jedenadvacet let cizí státní příslušnosti společně nebo samostatně demontovali ze zaparkovaných osobních aut hliníkové disky s pneumatikami. Takhle očesaná auta pak podložili plastovým podstavcem pro dopravní značení nebo dřevěnými špalky a kola ukradli. Takové krádeže se dopustili hned třikrát.

Čtyřdvorští policisté už oběma pachatelům sdělili v těchto dnech podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci. Věc prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Oba podezřelí by tak  měli do dvou týdnů stanout před soudem," upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Autoři | Foto Facebook

Štítky krimi, strážník, policie, zloděj, kolo, auto, čin, mladík, České Budějovice, krádež, BMW, Ukrajina, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci chytili při činu mladíky, kteří jezdili do Budějc krást kola ze zaparkovaných aut  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.