Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Budějcích se objevily falešné lékařské recepty. Léky z nich se používají k výrobě drog

Českobudějovičtí policisté vyšetřují případ padělání lékařských receptů, které se objevily v některých jihočeských městech. Lék, který měl být v několika případech vydán, se používá k výrobě drog.

Padělané recepty byly vystaveny na lék Clarinasa Repetabs, který je předepisován především na sezonní alergickou rýmu, slouží ale také k výrobě drog. „Koncem srpna se na několika místech v Jihočeském kraji objevily falešné recepty, na základě kterých chtěli dosud neznámí pachatelé získat léky obsahující prekursory k výrobě omamně psychotropních látek v množství vyšším než v ostatních dostupných lécích,“ vysvětlil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Poslední případ evidují policisté z 27. srpna, kdy v budějcké lékárně předkládal muž středního věku padělek lékařského receptu. Lékárna neměla předepsaný lék k dispozici, a proto nebyl muži vydán.

„Upozorňujeme všechny lékárníky, aby si dali na padělané recepty pozor a v případě, že nějaký objeví, nás neprodleně kontaktovali na lince 158 nebo přímo na oddělení v ulici 28. října,“ uzavřel Bajcura.

Foto Jana Kroneislová

Štítky lékárna, drogy, recept, podvod, policie, České Budějovice, výroba, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se objevily falešné lékařské recepty. Léky z nich se používají k výrobě drog  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.