Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/FOTO: Jihočeští policisté rozdávali střízlivým řidičům nealko pivo

Řídím, piju nealko pivo, je název dopravně preventivního projektu, který v období letních prázdnin probíhá opakovaně na celém území České republiky. A výjimkou nejsou ani jižní Čechy. Jihočeští dopravní policisté spolu se zástupcem Českého svazu pivovarů a sladoven, a koordinátorem Besip kontrolovali a odměňovali řidiče na hlavním silničním tahu na Kaplici poblíž kempu u Štilce na Českobudějovicku.

Během dopravní kontroly policisté zkontrolovali desítky lidí za volantem. Každý z kontrolovaných se musel také podrobit dechové zkoušce. Ta neodhalila žádného řidiče, který by před nebo během jízdy požil alkoholický nápoj.

„Všichni kontrolovaní tak od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi nealko pivo, vhodnou alternativu jak si v letních dnech dopřát oblíbený nápoj a přitom zůstat střízlivý. Kontrolovaní dostali také jednorázový alkoholtester, koordinátor Besip pak posádce vozidla předal reflexní prvky, které všichni ocení v následujícím období, kdy nás čeká dřívější stmívání a horší počasí, které je s podzimem spojeno," řekla policejní mluvčí Lenka Krausová.

„Je určitě dobře, že se takové akce dělají. Vždyť není snad den, kdy bych neslyšel o opilém řidiči. Rozhodně bych postihy takových lidí ještě zpřísnil, a pokud někomu dalšímu opilý řidič ublíží, zraní ho, sebral bych mu už navždy řidičák. Já bych za volant v životě po pití alkoholu nesedl," uvedl Lubomír Hodnedl. z Českých Budějovic. 

Dopravně preventivní aktivity policistů uvedenou akcí však zdaleka nekončí, dnes například v Jihočeském kraji probíhá dopravně preventivní kampaň zaměřená na dodržování zákazu používaní mobilních telefonů při řízení, známá pod názvem Nepozornost zabíjí. „Od zítřka se na přechodech pro chodce setkáte s policisty, kteří budou dohlížet na vaši bezpečnost v rámci projektu Zebra se za tebe nerozhlédne," prozradila Krausová.

Řídím, piju nealko na silnici u Štilce

Neděle, 2. září 2018, 00:16

Řídím, piju nealko na silnici u Štilce
Řídím, piju nealko na silnici u Štilce

Štítky krimi, doprava, policie, řidič, kontrola, alkohol, pivo, nealko, Štilec, Českobudějovicko, Jihočeský kraj, Český svaz pivovarů a sladoven, Česko, okres České Budějovice, Kaplice, Lenka Koloušková, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/FOTO: Jihočeští policisté rozdávali střízlivým řidičům nealko pivo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.