Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihočeském kraji přibylo nehod, při nichž umře víc lidí

Při 801 nehodách na silnicích Jihočeského kraje zemřelo podle předběžných statistik během prázdnin 39 lidí. Je to o tři víc než za loňský červenec a srpen. Přibylo nehod, při nichž zemřelo víc lidí najednou, i tragických havárií motorkářů. Nehod celkově ale meziročně za léto ubylo.

Mezi 19 obětí prázdninových nehod řadí policie i ty, kdo zemřeli následně v nemocnicích. „Letní nehodovost se v počtu střetů nikterak nevymyká předchozím létům, pouze je více zemřelých na místě dopravních nehod,“ řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Příkladem je havárie z 18. srpna u Vodňan, při které zemřeli čtyři lidé a další těžce zraněná žena bojuje podle Bajcury o život v českobudějovické nemocnici. Tři lidé zemřeli 21. července při nehodě u Třeboně.

Přibylo tragických nehod motocyklistů, během letošního léta jich zemřelo osm, o tři více než loni. Z toho v jednom případě zemřeli letos hned dva při nehodě 11. srpna mezi Hlubokou nad Vltavou a Municemi. Zatímco loni zemřelo pět motorkářů včetně jedné spolucestující, letos jich bylo osm, samí řidiči. „Dopravní experti a zdravotníci hodnotí uplynulé prázdniny jako dramatické z pohledu zvýšených teplot a vlivu na lidský organismus, nervozitu a možná i mnoho uzavírek při rekonstrukcích komunikací,“ řekl Bajcura.

Policie upozorňovala při mnoha dopravně bezpečnostních a preventivních akcích na kritická místa v jižních Čechách, kde řidiči často bourají. Na dálnici D3 mezi Meznem a Horusicemi nezaznamenali policisté žádné velké nehody. Z toho podle Bajcury vyplývá, že provoz na dálnici lze řadit mezi nejbezpečnější. „Horší situace již byla na silnicích nižších tříd,“ řekl mluvčí.

Foto Policie České republiky | Zdroj ČTK

Štítky nehody, policie, statistika, havárie, Jihočeský kraj, léto, Nemocnice České Budějovice, Vodňany, Třeboň, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji přibylo nehod, při nichž umře víc lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.