Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na pouti v Chlumu u Třeboně ČOI zabavila padělky

Česká obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu provedla mimořádnou kontrolní akci na pouti v Chlumu u Třeboně zaměřenou také na kontrolu prodeje padělků a plnění technických požadavků na výrobky. Zajistila 85 kusů padělků v hodnotě originálů přes 50 tisíc korun.

Kontrolu zaměřenou na plnění povinnosti prodávajících v oblasti technických požadavků na výrobky a dodržování zákazu prodeje padělků provedla Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny. Inspektoři provedli na pouti v Chlumu u Třeboně celkem pět kontrol a ve všech došlo k porušení zákona.

„Nejčastějším porušením byl prodej padělaného zboží, kdy při třech kontrolách bylo zajištěno celkem 85 kusů padělků v hodnotě originálů 50 450 korun,“ uvedli inspektoři.

ČTĚTE TAKÉ: Ve Vyšším Brodě našla ČOI padělky za více než 14 milionů korun 

Mělo se jednat o hračky označené ochrannými známkami Minecraft a Thomas & Friends, oblečení značek Gas monkey Garage a Monster nebo brusky na chodidla a vložky do bot značky Scholl.

V jednom případě bylo zjištěno porušení zákona o technických požadavcích na výrobky. Inspektoři vydali zákaz distribuce dvou druhů hraček v celkové hodnotě 4 190 korun. Dále v jednom případě zjistili porušení povinnosti prodávajícího vydat na žádost spotřebitele doklad o zakoupení výrobků. „Všechna zjištěná porušení budou řešena ve správním řízení,“ uzavřeli inspektoři.

 

Foto Česká obchodní inspekce

Štítky ČOI, kontrola, padělky, pouť, Chlum u Třeboně, Česká obchodní inspekce, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Vyšší Brod, Minecraft

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pouti v Chlumu u Třeboně ČOI zabavila padělky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.