Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčák pytlačil v noci ve Vltavě. Na pomoc mu přišel kamarád, který se vydával za porybného

U lávky přes řeku Vltavu, která spojuje Plzeňskou ulici se sídlištěm Vltava v Českých Budějovicích pytlačil jedenatřicetiletý muž. A jeho rybaření neuniklo pozornosti městských strážníků. Byť rybář tvrdil, že si povolenku zapomněl doma, strážníky neoblafl. Ani jeho kamarád, který ho přišel podpořit s tvrzením, že je porybný. Falešnému porybnému hrozí pokuta až do výše dvaceti tisíc korun, pytlák se bude zodpovídat příslušnému správnímu orgánu.

Rybařícího muže u budějcké lávky přes řeku Vltavu si městští policisté všimli včera v hluboké noci, před druhou rodinou. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti a k předložení rybářského lístku včetně povolenky k lovu.

Jednatřicetiletý muž z Českých Budějovic hlídce tvrdil, že si povolenku s rybářským lístkem zapomněl doma. Po chvíli přišel na místo další muž, který se prohlásil za porybného. K tomu měl ovšem daleko. Později totiž vyšlo najevo, že jde o kamaráda prvního  muže, který chytal ryby bez potřebných dokumentů, a za porybného se pouze vydával. „Neoprávněným vystupováním za úřední osobu se stal podezřelým se spáchání přestupku proti pořádku ve státní správě. Hrozí mu  pokuta až dvacet tisíc korun," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal.

„Muž, který lovil ryby, se dopustil hned několika přestupků na úseku rybářského zákona. Událost byla předána ke správnímu orgánu k dořešení," upřesnil informace Štýfal.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, pytlák, rybář, porybný, strážník, lávka, Vltava, pokuta, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák pytlačil v noci ve Vltavě. Na pomoc mu přišel kamarád, který se vydával za porybného  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.