Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie obvinila extremisty, kteří v Písku napadli skupinu Indů

Policie obvinila tři muže ze skupiny extremistů, kteří v Písku napadli skupinu cizinců. Obviněným hrozí vězení od jednoho roku do pěti let.

Podle informací napadli muži skupinu Indů. Policejní mluvčí Kamila Čuřínová uvedla, že šlo o lidi, kteří se pohybují kolem indických restaurací na Písecku. Útočníci se maskovali kuklami přes obličej.

Případ se stal 27. července, kdy se v Písku extremisté sešli. Následující den kolem 1:30 hodin napadli v Palackého sadech skupinu Indů. Extremisté nejdřív cizince pronásledovali, ti se snažili utéct, agresoři je ale dohnali. Trojice mužů, v doprovodu nejméně dalších pěti lidí, pak čtyři cizince fyzicky napadla. Tři z cizinců utrpěli drobná zranění, čtvrtý byl hospitalizován.

Kriminalisté obvinili tři muže ve věku devatenáct, dvacet a třiadavacet let. Policie je stíhá kvůli trestným činům výtržnictví, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a ublížení na zdraví.

„Nejvyšší trestní sazba je u ublížení na zdraví odnětí svobody až na jeden rok až pět let," řekla mluvčí. Policie případ stále vyšetřuje, řekla dnes mluvčí.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, cizinec, Ind, extremista, napadení, policie, Písek, zranění, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila extremisty, kteří v Písku napadli skupinu Indů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.