Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž v noci sprostě hulákal z otevřeného okna panelového domu a vzbudil všechny sousedy

Hlasitý mužský křik, provázený vulgárními výrazy, vzbudil v neděli 12. srpna v noci obyvatele jednoho z panelových domů na českobudějovickém sídlišti Máj. Když už muž hulákal déle než hodinu, sousedům došla trpělivost a přivolali na pomoc hlídku městské policie. Za rušení nočního klidu výtržníkovi hrozí pokuta až do deseti tisíc korun.

Muž křičel z otevřeného okna bytu ve druhém patře panelového domu na českobudějovickém sídlišti Máj v půl čtvrté ráno. Když na místo dorazila hlídka městské policie a probírala problém s jedním obyvatelem domu, vyšel z jednoho z bytů muž. Byl to právě ten hlasitý výtržník, který narušoval spánek zdejších obyvatel.

„Když ho však strážníci vyzvali k prokázání totožnosti, muž nereagoval a snažil se odejít. Nepomohly ani opakované výzvy. Strážníci tak muže zastavili až použitím hmatů a chvatů. Až to pomohlo a strážníci mohli zkontrolovat jeho občasnský průkaz. Když devětadvacetiletého muže z Českých Budějovic strážníci poučili o jeho prohřešcích proti zákonu, odsekl, že si může křičet, jak chce," popsala mluvčí českobudějovické městské poliie Věra Školková.

Devětadvacetiletý muž si kromě přestupku rušení nočního klidu na své konto přičetl i přestupek neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za ně mu hrozí pokuta až deset tisíc korun. Dalším šetřením případu se bude nyní zabývat správní orgán.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky krimi, křik, okno, muž, panelový dům, městské police, pokuta, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v noci sprostě hulákal z otevřeného okna panelového domu a vzbudil všechny sousedy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.