Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nedal jim cigarety ani peníze, tak ho surově zbili. Po útočnících pátrá policie

Minuty hrůzy prožívala rodina z Českých Budějovic, která se strachovala o život svého nejbližšího. V noci z pátku 10. na sobotu 11. srpna totiž osmnáctiletého mladíka někdo surově zmlátil a ten skončil v nemocnici. Obavy o mladíkův život umocňoval fakt, že chlapec má od narození pouze jednu ledvinu. Jenomže zraněný mladý muž, který byl sám pod vlivem alkoholu, nedokázal přesně určit kde a kdy se mu to stalo, a kdo mu to udělal. To komplikuje práci policii, která po zatím neznámých údajných agresorech pátrá.

„Bylo jich víc, takové přesile se synovec nemohl bránit. Chtěli cigarety a pak peníze. Když nedostali nic, zmlátili ho. Byl pod vlivem alkoholu, tak nebyl schopný ani utéct. Těch kopanců co schytal. Z posledních sil se nějak dostal domů a jeho maminka mu zavolala záchranku. Protože má jen jednu ledvinu, měli jsme děsné nervy. Naštěstí série vyšetření v nemocnici neprokázala žádná vnitřní zranění. Už je doma, ale je dobitý neskutečně. Skoro nemůže mluvit, jak ho všechno bolí," oddechl si už dnes alespoň trošku strýc zraněného mladíka. Rodina by byla ráda, aby útočníky neminul trest.

Případem se zabývá policie. Ta potvrdila, že zraněný mladík byl ošetřen v nemocnici. „Policejní hlídka jela na zavolání zdravotnické záchranné služby. Záchranka nám asi dvě minuty po půlnoci z pátku na sobotu oznámila, že zraněného mladého muže vezou do nemocnice. Mladík nebyl schopný vypovědět kolik lidí na něj útočilo, říkal možná kolem osmi. Že po něm něco někdo někde chtěl. Ovšem ani s jistotou nevěděl, kde přesně se mu to stalo. Uvedl, že někde na cestě z diskotéky z klubu K2 směrem domů na Máj, do ulice M. Chlajna," řekla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Mladíkův strýc pak dodal, že k incidentu mělo dojít u čerpací stanice na Máji, u obchodního centra Čtyři Dvory.

Policisté z Obvodního oddělení Čtyři Dvory v Českých Budějovicích případ údajného napadení intenzivně vyšetřují a vzhledem k tomu, že není jasné, kdo, kdy a kde osmnáctiletého mladíka napadl, žádají případné svědky incidentu o pomoc. Jakékoliv informace mohou vnést do případu jasno.

„Jestli se to takhle opravdu stalo, tak je to naprosto šílené. Kvůli cigaretě, či penězům, takhle kluka zbít. To jsou hrdinové, když je jich víc, to si troufají. Pak aby se člověk bál někam jít," řekla starší žena, která.bydlí v panelovém domě naproti uvedené čerpací stanici a z okna na ni vidí. Ale nic prý neviděla ani neslyšela.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, napadení, mladík, zranění, cigareta, peníze, přesila, čerpací stanice, incident, policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedal jim cigarety ani peníze, tak ho surově zbili. Po útočnících pátrá policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.